2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Összevontan folytatódik a Socrates és a Leonardo ösztöndíjprogram

2006. december 13.
Jövő évtől összevontan folytatódik a Socrates és a Leonardo ösztöndíjprogram; az uniós támogatás megpályázásával külföldi szakképzésre jelentkezhetnek a diákok - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Bogyay Katalin elmondta: az "Egész életen át tartó tanulás" programjába az elmúlt években több ezer magyar diák vett részt.

Megemlítette: azon túl, hogy a diákok kipróbálhatják magukat külföldön, tapasztalatokat szereznek, fontos az, hogy a küldő és a fogadó intézmények között együttműködés alakul ki.

Galambos Gábor, a pályáztatást lebonyolító Tempus Közalapítvány elnöke hozzátette: a négy szekcionális uniós programban - a Comenius a közoktatást, az Erasmus a felsőoktatást, a Leonardo a szakmai képzést és a Grundtvig a felnőttoktatást támogatja - az egyéni mobilitás révén nagyon sok fiatal vett részt, és ezt a négy programot az unió támogatja.

A programok összevonás révén azonos feltételekkel, könnyebben pályázhatók a programok és azok átláthatóbbak is lettek - tette hozzá.

A program 2007. január 1-jén indul, az első pályázati határidő márciusban lesz. A jövő évi pályázati keret 16 millió euró, azaz mintegy négymilliárd forint.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok