2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mentori ismeretek számonkérése – országos körút indult

2007. október 19.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által létrehozott Katapult Mentorprogram október 18-án országos körutat indított a programba idén bekerült mentorok ismereteinek felmérése céljából. A körút első, budapesti állomásán Szegedi Dezső, az OKM Roma Integrációs Titkárságának szakértője is meghallgatta a mentorokat.
 
A mentorok feladata a felsőoktatási intézményekben az elsőéves halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók egyetemi, illetve főiskolai életbe való beilleszkedésének megkönnyítése, valamint a tanulmányi és szociális ügyintézésben való segítésük. Az előzetesen kiválasztott mentorok már a tanév megkezdése előtt felvették a kapcsolatot a felvételt nyert hallgatókkal, és folyamatosan segítenek az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.
Ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, előre kiadott képzési anyagokat kellett elsajátítaniuk. Az országos körút fő programja a képzési anyagok számonkérése. A beszámoló során a mentornak egy-egy tételt kell húznia három témakörből, amelyek a következők: hallgatói juttatások rendszere; adminisztráció a felsőoktatási intézményekben; Mentorprogram programismerete.
 
 
Az országos körút első állomása Budapest volt, ahol október 18-án Szegedi Dezső, az OKM Roma Integrációs Titkárságának szakértője, Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram projektvezetője, valamint Fonyó Attila és Major Brigitta projektasszisztensek hallgatták meg a közép-magyarországi régió mentorainak beszámolóját. A projekt vezetői a következő egy hónap során ellátogatnak Egerbe, Miskolcra, Győrbe, Szegedre és Pécsre is.
 
További állomások időpontjai:
október 25. Eger
október 26. Miskolc
október 31. Győr
november 6. Szeged
november 12. Pécs
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok