2023. március 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

2009-től kedvezőbb elszámolási szabályok a korai fejlesztésben

2008. november 14.
A szakmai szervezetek javaslatának megfelelően az Oktatási és Kulturális Minisztérium kezdeményezi a korai fejlesztésre vonatkozó elszámolási rend egyszerűsítését.
Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára november 14-én megbeszélést folytatott a korai fejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetek képviselőivel. Az egyeztetésen a normatíva elszámolási rendjének módosításáról tárgyaltak a felek. A tervek szerint - a szakmai szervezetek kezdeményezésének megfelelően - a havi elszámolási rendet rögzíti a korai fejlesztés és a fejlesztő felkészítés esetén a 2009-es költségvetési törvény. Ez egyszerűbbé teszi az igényelt normatíva kiszámítását, és nagyban megkönnyíti az intézmények, valamint a civil szervezetek munkáját.

Az egyeztetésen részt vett Bicsákné Némethy Terézia, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet igazgatója, Rosta Katalin, az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ igazgatója és Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője.

A javaslat szövegét a következő héten az oktatási tárca elküldi véleményezésre az egyeztetésen részt vevő szakmai szervezetek képviselőinek.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok