2023. december 8.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Arató Gergely: Az integrált oktatás az egyik legfontosabb feladatunk

2008. március 28.
Az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek program társadalmi egyeztetése ma Szegeden folytatódott, ahol Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára tájékoztatta a megye oktatáspolitikusait, intézményvezetőit a program integrációval kapcsolatos részleteiről.

"A közoktatás fejlesztése, a minőségi oktatás hozzáférésének megteremtése az alapja hazánk gazdasági sikerességének" - hangsúlyozta Arató Gergely a szegedi városházán tartott kormányzati konferencián. Elmondta azt is, hogy az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek kormányprogram keretében közoktatás fejlesztésére évente 130 milliárd forint áll rendelkezésre európai uniós és hazai forrásokból.
A szaktárca államtitkára előadásában kiemelte az iskoláskor előtti fejlesztés megerősítését, a befogadó oktatási rendszer megteremtését, az oktatás tartalmi fejlesztését, a minőségi pedagógusi munka elismerését, a tehetségek gondozását.
Arató Gergely hozzátette: "Fel kell számolni a szegregált intézményeket." Az államtitkár utalt arra, hogy a tanárokat a legtöbb esetben ott éri inzultus, ahol szegregáltan, elkülönítve tanítják a diákokat. Többek között ezért is tartja a szakminisztérium az egyik legfontosabb feladatának az integrált oktatás megvalósítását.


Az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek programot 2008. március 4-én szakmai konferencián ismertette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István oktatási és kulturális miniszter. Ezután azonnal megkezdődött a társadalmi egyeztetés szakmai, érdekképviseleti és civil szervezetekkel.
A program célja a magyar közoktatás megújítása - a koragyermekkori készségfejlesztés kiterjesztése, a szegregáció visszaszorítása, a kollégiumhálózat modernizációja, tehetséggondozó intézményhálózat kialakítása, a pedagógusok megfelelő ösztönző-rendszerének kialakítása, a közoktatási intézmények mérés-értékelése, illetve a közkultúra megújítása.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok