2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Biztosítani kell a pedagógusok zavartalan munkavégzését

2008. március 31.
Az iskolák biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozásáért felelős bizottság első ülésén Hiller István oktatási és kulturális miniszter a pedagógusok, a diákok, valamint a szülők együttműködését szorgalmazta az iskolákban történt, s napjainkban nyilvánosságot kapott erőszakos esetek kapcsán. "Nem akarok boszorkányüldözést, kiállok a pedagógusok, a szülők és a diákok mellett" - hangsúlyozta a miniszter.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Szüdi János közoktatási szakállamtitkár és Kajtárné Botár Borbála miniszteri főtanácsadó (Fotó: Gordon Eszter)

Hiller István fontosnak nevezte az állami szerepvállalás megerősítését, ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem az 50-70 évvel ezelőtti normákat kell visszahozni a magyar oktatásba.

A munkabizottságot Hiller István oktatási és kulturális miniszter hívta életre március 26-án. A testület feladatköre kiterjed a pedagógusok zavartalan és magas színvonalú oktató-nevelő munkájának, a tanár-diák viszony kérdéseinek, az iskolai agresszivitás okainak, az iskolát érő külső negatív hatások kiszűrésére, kezelésére.
A szakértői munkabizottság felkérést kapott a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére is.

A bizottság tagjai elismert társadalomtudósok, biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértők, szakmai és szakszervezeti képviselők.

A bizottság elnöke: Dr. Szüdi János, az OKM szakállamtitkára
Társelnök: Danielisz Béla, Budapest Főváros bűnmegelőzési tanácsnoka
Tagjai:
Loránd Ferenc, az Országos Köznevelési Tanács elnöke
Novák János, a Szülői Szervezetek részéről
Dr. Sáska Géza oktatáskutató, az Iskolafenntartók képviseletében
Dr. Trencsényi László, a Magyar Pedagógiai Társaság Főtitkára
Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke
Dr. Vekerdy Tamás pszichológus
Az ÖTM, IRM, SzMM egy-egy képviselője

Fotó: Gordon Eszter

A szakmai grémium tagjai a mai, első ülésükön megállapodtak arról, hogy valamennyi szempontot, szakértői véleményt figyelembe véve április végéig tesznek le megoldási javaslatot az oktatási miniszter elé.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok