2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Dunaparti gyerekparti - OKM-rendezvény gyereknapon

2008. május 26.
Az integrációban élen járó iskolák diákjainak Dunaparti gyerekpartit szervezett a vasárnapi gyereknapon, a fővárosban az oktatási tárca.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A Dunaparti gyerekpartira külön busszal általános iskolás diákok érkeztek a szabolcsi Kocsordról és Ököritófülpösről.

Mindkét településen igen jelentős a lakosság szociális hátránya, s az iskolákban magas a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma. Példaértékű ugyanakkor a roma és a szegény tanulók részvételi aránya és aktivitása a DADA-programban, amely elsősorban arra készíti fel a gyerekeket baleset-megelőzéssel, illetőleg szenvedélybetegség-prevencióval, hogy ne váljanak potenciális áldozatokká.

A vidékről érkező gyerekek egész napos programokon vettek részt a Művészetek Palotája és Nemzeti Színház külső helyszínein, sétahajókáztak, és találkoznak a fővárosi Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ diákjaival, akiknek a kiállítása - Cigánysorsok gyerekszemmel - jelenleg is látható a Fővárosi Önkormányzati Hivatal Oktatási Osztályán.

Az oktatási tárca emellett kilencezer - nagyrészt halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű - gyermek nyaralását biztosítja idén ingyenesen egy Európai Uniós pályázat keretében.

Fotó: Gordon Eszter

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok