2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Három pályázaton nyert pénzből bővítette óvodáját Iszkaszentgyörgy

2008. december 5.
Három pályázaton nyerte el Iszkaszentgyörgy önkormányzata azt a támogatást, amelynek felhasználásával bővítette és felújította az óvodáját; a 65 kisgyermeket befogadó intézményt csütörtökön Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára avatta fel.

Az ünnepségen ott volt Paula Risikko finn szociális miniszter, aki átadta a község finn testvértelepülése, Savukoski Mikulásának ajándékát.

Gáll Antal, Iszkaszentgyörgy polgármestere az MTI-nek elmondta, az 50 millió forintos projekt megvalósításához három, uniós, illetve hazai pályázaton összesen több mint 21 millió forintot nyert az önkormányzat. 

 Az összegből elvégezték a gyermekintézmény akadálymentesítését, tornaszobát és sportszertárt alakítottak ki. Gazdasági irodát építettek, korszerűsítették a fűtési rendszert, az ÁNTSZ előírásainak megfelelően átalakították a konyhát és hőszigetelték az épületet. 
 A 2000 lelkes Fejér megyei község egyébként már az elmúlt években is sikeresen pályázott a hazai és uniós forrásokra. 

 Pályázati pénzből digitalizálták és digitális táblákkal is felszerelték a nyolcosztályos kastélyiskolát, egészségházat építettek, villanyfényes focipályát alakítottak ki, s európai uniós forrásból építik meg a falut Székesfehérvárral összekötő kerékpárutat.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok