2023. december 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Havonta egyeztet majd az oktatási tárca a Pedagógusok Szakszervezetével

2008. július 15.
A jövőben havonta egyeztet a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) az oktatási tárca - hangzott el Hiller István szakminiszter és az érdekvédelmi tömörülés új elnökének keddi budapesti találkozója után a fővárosban.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Hiller István elmondta, hogy az oktatási tárca és a legjelentősebb pedagógus érdekvédelmi szervezet között eddig korrekt és szakmaiságon alapuló, jó partneri viszony volt, s azt szeretné, hogy így is maradjon.

A miniszter utalt arra, hogy a közoktatás-politika középpontjában a következő két évben az Új Tudás program megvalósítása áll. A program kialakításához a PSZ-től komoly segítséget kapott a tárca, s teljes egységre jutottak a pedagóguspótlékok kérdésében. A jövőre nézve Hiller István azt kérte, hogy kontrollálják és segítsék a program megvalósítását.

Elmondta: fontosnak tartja, hogy a PSZ a közoktatás minden lényeges kérdésében a hangját "úgy hallassa, hogy ezt az oktatási tárcánál ne csak meghallják, hanem értsék is".

Fotó: Gordon EszterGalló Istvánné, kiegészítve a tárca vezetője által elmondottakat, közölte: a találkozón megegyeztek abban, hogy havi rendszerességgel rövid informális megbeszélést tartanak a miniszter, illetve az érdekvédelmi szervezet által legfontosabbnak ítélt kérdésekről.

Ezeket a megbeszéléseket a különböző munkacsoportoktól függetlenül tartják majd, s függetlenek lesznek az érdekegyeztető fórumok működésétől is.

Galló Istvánnét a PSZ július elején tartott kongresszusán választották a szervezet elnökévé Árok Antal leköszönő elnök helyére. A tömörülés vezetése teljesen megújult, alelnökké Pécsi Ágnest és Szabó Zsuzsát választották.

A Pedagógusok Szakszervezete mintegy nyolcvanezres taglétszámával ma a legnagyobb ágazati szakszervezet Magyarországon. A közoktatás egyetlen, országosan reprezentatív szakszervezete. A legutóbbi közalkalmazotti tanácsi választásokon (2004) a PSZ jelöltjei kapták a szavazatok 51,69 százalékát, ezzel a közszféra legnagyobb támogatottságú szervezete.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok