2023. március 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: a közoktatásban az alapkészségek megerősítése a feladat

2008. február 7.
Az alapkészségek megerősítését nevezte a közoktatás legfőbb feladatának Hiller István szakminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.
Mint mondta, nemzetközi kutatások szerint tíz és tizenöt éves koruk között a magyar diákok tudása sem önmagukhoz, sem külföldi kortársaikhoz képest nem fejlődik megfelelően.

A miniszter kifejtette: nem a tényismeret hiányzik, hanem az az ismeret, miként lehet a gyakorlatban felhasználni az elsajátítottakat; mint mondta, összhangot kell teremteni a lexikális tudás és az alapkészségek erősítése között.

Az oktatási és kulturális miniszter megemlítette, hogy a felsőoktatásban kitűzött öt cél közül ma már csak az akkreditáció minőségbiztosítása van hátra; közlése szerint az idei év első felében születnek meg e témában "a szükséges döntések".

Arra a kérdésre, milyen hatással lehet a képzésre, ha a márciusi referendum nyomán megszűnik a fejlesztési részhozzájárulás, Hiller István közölte: így kevesebb pénzük lesz az intézményeknek és - ösztöndíjukon keresztül - a tanulóknak.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok