2023. március 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller: kiállok a pedagógusok mellett

2008. március 27.
A magyar pedagógusok melletti kiállását hangsúlyozta az elmúlt napok tanárokat ért incidensekkel kapcsolatban Hiller István csütörtökön Budapesten. A miniszter kész a közoktatási törvény módosítására, amennyiben megalapozott szakmai vélemények ezt indokolják.
"Én kiállok a magyar pedagógusok mellett, (...) hogy magas színvonalon és zavartalanul tudják folytatni munkájukat " - mondta a szaktárca vezetője újságíróknak.

Közölte: a megfelelő feltételek biztosításáért szakértői bizottságot hozott létre, amelynek tagjai között neves társadalomtudósok, biztonsági szakemberek, szakszervezeti képviselők, pszichológus szakemberek egyaránt megtalálhatók.

A testület hétfőn tartja első ülését, szakmai munkája várhatóan egy-másfél hónapig tart majd. Utána, ha szükséges és ezt javasolják, a miniszter kész a közoktatási törvény módosítására.

Hiller István elmondta, azt kérte, hogy minden - így törvénykezési és pszichológiai - szempontból is tekintsék át a helyzetet, hogy adott esetben a júniusban záruló törvénykezési időszakban foglalkozni lehessen ezzel a kérdéssel.

Hozzátette: ebben a kérdésben elhatározott, de nem hirtelen politikai, hanem megalapozott szakmai véleményen, és konszenzuson alapuló döntésre van szükség.

Visszautasította azt a felvetést, hogy a tárca korábbi intézkedéseivel csorbította volna a pedagógusok jogait. Leszögezte: a pedagógusok magas színvonalú és zavartalan munkavégzését mindenképpen biztosítani kívánja.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok