2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Idén hétszázmillió forint jut hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására

2008. július 18.
Idén a tavalyinál száz millió forinttal több, 700 millió forint uniós támogatás jut a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására, és a magyar költségvetés először biztosít 200 millió forintot diákok osztály- és tanulmányi kirándulásainak támogatására - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken Siófokon, egy államilag támogatott ingyenes gyermektáborban, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel látogatott meg.
Gyurcsány Ferenc több mint egy órát töltött a siófoki táborban, részt vett a gyerekek kézműves foglalkozásán és pingpongozott velük.

Sajtótájékoztatóján Hiller István elmondta: idén több mint nyolcezer hátrányos helyzetű gyermek nyaralhat hasonló táborokban, akik ilyen lehetőség nélkül nem jutnának el az ország legszebb vidékeire. A kedvezményezettek 40 százaléka különösen nehéz sorban felnövekvő, egy részük pedig sajtos nevelési igényű gyermek. Ezekre a táborozási lehetőségekre iskolák, pedagógusközösségek pályázhattak.

Hiller István szólt arról is, hogy a reneszánsz év jegyében az osztály- és tanulmányi kirándulásokhoz nyújtott 200 millió forintnyi költségvetési támogatás révén mintegy 48 ezer diák ismerkedhet meg az ország különböző emlékeivel, tájaival. A kormány 2003-tól külön programban fordít gondot a legnehezebb sorsú gyermekek étkezetésének támogatásra is - tette hozzá.

Lakatosné Török Andrea táborvezető az MTI-nek elmondta, a támogatott program keretében jelenleg Kisújszállás Móricz Zsigmond Gimnáziumából 35 diák táborozik Siófokon 50 sajátos nevelés igényű, szintén kisújszállási gyermekkel. A normál és sérült fiatalok közös táboroztatását integrációs céllal rendezték meg, ami a jelek szerint elérte a célját. A táborozóknak közös programokkal, mulatságokkal telik a nyaralása, az általuk viselt zöld nyakkendő az összetartozás jele. A tábor közel 9 millió forintos költségét a szállásadó állja, akinek utólag fizetik ki a pályázaton elnyert összeget.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok