2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ingyenes érettségi előkészítő indul a rászorulóknak

2008. február 15.
Halmozottan hátrányos helyzetű diákok számára szervez öt tantárgyból ingyenes érettségi előkészítőt a Katapult Mentorprogram az ELTE Karrierközponttal együttműködve. A lehetőséggel azok az érettségizők élhetnek, akik idén február 15-ig felsőoktatási intézménybe jelentkeznek.
Az vehet részt a Katapult Mentorprogram által ingyenesen indított érettségi előkészítő tanfolyamon, aki a 2008. évi felvételi eljárás során halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül, és a jelentkezési lapon bejelöli az 50 többletpontra való jogosultságát, valamint a jelentkezési határidőig, azaz február 15-ig csatolja a szükséges igazoló dokumentumokat.

Az ingyenes előkészítő programot az ELTE Karrierközpont Felvételi Előkészítő Irodával együttműködve szervezik, azonban a tanfolyam alapvetően távoktatásos lesz, hogy az ország minden területéről igénybe vehessék az érintett érettségizők. Öt tantárgyból - magyarból, történelemből, matematikából, biológiából és kémiából - lehet előkészítőre jelentkezni.

Az ingyenes érettségi előkészítőre való jelentkezésen kívül a halmozottan hátrányos helyzetűeknek a Katapult Mentorprogramtól a felvételi eljárás alapdíjának visszaigénylésére is lehetőségük van.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok