2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Köszöntjük a pedagógusokat!

2008. május 30.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Pedagógusnap alkalmából köszönti a magyar tanárokat, tanítókat, nevelőket, az oktatásügyben dolgozó minden munkatársunkat.
A kormány kiemelt ügyként kezeli az oktatást, a tanári hivatás presztízsének növelését. Az Új Tudás – Műveltség Mindenkinek program megvalósítása ezért a Pedagógusnaphoz kötődően 2008. június elején indul.
Az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek Program a magyar közoktatás elmúlt tíz évének legjelentősebb, évi 140 milliárd forintos forrással gazdálkodó, korszerűsítő programja. Céljai: a koragyermekkori fejlesztés kiterjesztése, az iskolai esélyegyenlőség biztosítása, a tehetséggondozás fejlesztése, a pedagógusok ösztönző-rendszerének kialakítása. A program egyik alapköve a pedagógus hivatás presztízsének növelése.
 
Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2008-ban az Új Tudás program keretében díjat alapított - "Az esélyt teremtő pedagógusnak" - azoknak a szakembereknek, akik kiemelkedő eredményességgel, odaadással és hivatástudattal foglalkoznak hátrányos helyzetű vagy különleges gondoskodást igénylő gyermekekkel. Az emlékéremmel és pénzjutalommal járó díjat - első alkalommal - 2008. június 3-án száz pedagógusnak adja át a miniszter a pedagógusnapi ünnepségen, a Néprajzi Múzeumban.
 
Az elismerést ezentúl minden évben átadják a független kuratórium által kiválasztott pedagógusoknak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok