2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ezüst Pelikán-díjat kapott Vass Lajos, a kulturális minisztérium államtitkára

2004. szeptember 7.
(Forrás: Új Néplap, Szolnok)

Szolnok város egyik legnagyobb elismerését immár tizennégy éve vehetik át azok, akik a legtöbbet teszik a megyeszékhely hírnevéért.

Botka Lajosné polgármester asszony szerint az elismerést olyanok kapták meg, akik kreatívan és önzetlenül dolgoznak a megyeszékhelyért. Ez utóbbit különösen fontosnak vélte a városvezető, aki szerint mindez az idei díjazottakra - Vass Lajosra, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkárára és a Corvinka Néptáncegyüttesre - is elmondható.


Vass Lajos 1992-ben hozta létre az ARS-IN-KOM Kft-t, mely szervezet megalapítása óta kulcsszerepet játszik Szolnok művészeti életében. Az évről évre visszatérő rendezvények - Szolnoki Zenei Fesztivál, Őszi Szolnoki Művészeti Hetek - keretében olyan rangos együtteseket és előadókat hozott a városba, akik a világ legnagyobb színpadain is megállják a helyüket. A Városi Művelődési és Zenei Központ vezetőjeként 1996 és 2000 között olyan, a mai napig kedvelt rendezvényeket indított útjukra mint a Globe Fesztivál, a Derűs Órák, a Zenés Korzó. Később, a Szigligeti Színház igazgatójaként sokat tett a színház közönségkapcsolatainak fejlesztéséért.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok