2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kicsomagolták a Műcsarnok francia tárlatának festményeit

2004. december 10.
"Minden idők egyik legjelentősebb hazai kiállítása" nyílik Mesterművek - 400 év francia festészete címmel a budapesti Műcsarnokban jövő pénteken - tájékoztatta a rendezvényt szervező cég az MTI-t.

A tárlat franciaországi szervezői, valamint a Műcsarnok és a kulturális minisztérium vezetőinek, munkatársainak jelenlétében csütörtökön elkezdődött a különleges biztosítás mellett Budapestre szállított, felbecsülhetetlen értékű festmények tárolóládáinak felbontása, a tárlat berendezése - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben az Edge Communications.

A Műcsarnokban egyedileg tervezett, különleges belső tereket alakítanak ki, a mintegy százhúsz festményt bemutató kiállítás megnyitójára Magyarországra érkezik a francia kulturális miniszter.


Degas: Portrait dans un bureau
Degas: Portrait dans un bureau

A francia festészet négy évszázadát átfogó tárlaton többek között olyan világhírű művészek munkái láthatók majd, mint például Delacroix, Cézanne, Degas, Gauguin, Van Gogh, Matisse, Monet, Picasso, Renoir és Toulouse-Lautrec. A képek a Louvre, a Musée d#Orsay, a párizsi Picasso Múzeum és más neves francia múzeumok gyűjteményéből érkeztek Budapestre.

A Hősök terén álló intézmény kiállítása csaknem 75 milliárd forintos állami garanciavállalás mellett valósul meg - jelentette be egy hónappal ezelőtt Hiller István kulturális miniszter. Ez az eddigi legnagyobb, ilyen célú kezességvállalás.

A tárca vezetője akkor azt mondta, hogy a tárlat 2005. február 27-ig lesz látogatható.


Hiller István kicsomagolja Jacques-Louis David egyik festményét
Hiller István kicsomagolja Jacques-Louis David egyik festményét


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok