2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kiírták az Édes anyanyelvünk pályázat újabb fordulóját

2004. szeptember 22.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma a magyar dráma napja alkalmából kiírta az Édes anyanyelvünk pályázat második fordulóját, a tárca újabb százmillió forintot szentel az anyanyelvápolás ügyének - közölte Hiller István kulturális miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján. (MTI)

A pályázat finanszírozására elkülönített miniszteri keretből százmillió forint áll rendelkezésre - mondta Hiller István, hozzátéve, hogy a keretpályázat több pályázatrészre oszlik. A kulturális tárca vezetője ennek alapján négy külön részpályázatot hirdetett meg: az 55 millió forintos keretösszegű Katona József drámaírói pályázatot drámaírók, színházak és színpadi szerzők részére, a 13 és 12 millió forintos nyelvészeti témájú, valamint a 20 millió forintos, Örökhagyók elnevezésű életmű könyvpályázatot.

Hiller István elmondta, hogy a nyelvészeti témájú pályázatokat az Anyanyelvápolók Szövetségével, a drámaírói pályázatokat a Drámaírói Kerekasztallal együttműködve írta ki a kulturális tárca.

A pályázatok beadási határideje december 5., az eredményeket a magyar kultúra napján, jövő január 22-én hirdetik ki. A részletes pályázati kiírások a www.kultura.hu internetes oldalon olvashatók.

Az NKÖM tavaly októberben írt ki ugyancsak százmillió forintos keretpályázatot az anyanyelv ápolására, megőrzésére és méltó közvetítésére.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok