2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új kiszolgáló létesítményekkel gyarapodott a szolnoki Damjanich múzeum

2004. november 12.
Egy volt szovjet katonai laktanyaépület hasznosítása révén restaurátorműhellyel, raktárral és konferenciateremmel gazdagodott a szolnoki Damjanich múzeum; a szükséges felújításokat, átalakításokat a központi költségvetés félmilliárd forinttal támogatta.

A letűnt korok tárgyi emlékeinek megbecsülése azért különösen fontos, mert általuk sokrétűbben és mélyebben megismerhetjük régmúltunkat - hangsúlyozta a létesítmény csütörtöki átadásakor Koncz Erika, a kulturális tárca helyettes államtitkára.

Miközben a szolnoki múzeum 21. századi körülmények közé került, az országban még több millió értékes tárgy vár hasonló elhelyezésre - utalt a szakma gondjaira.

Horváth László múzeumigazgató arról beszélt, hogy évtizedekre megoldódtak a múzeum raktározási problémái, megfelelő körülmények között dolgozhatnak a restaurátorok, és akár nagyobb létszámú hallgatóságot is befogadó modern konferenciaterem szolgálja majd a múzeumban folyó tudományos munkát.

Az új konferenciaterem avatásaként pénteken tudományos ülésszakot tartanak a város közkönyvtára és múzeumi gyűjtőhelye alapításának 70. évfordulója tiszteletére. Az előadók méltatják a Damjanich múzeum és a Verseghy könyvtár közös elődjének létrehozását, az ottani tudományos munkát, és intézmény alapítója, Balogh Béla munkásságát.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok