2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar igazgató a párizsi Jazzycolors élén

2007. július 2.
A Párizsban működő 14 külföldi kulturális intézet magyar igazgatót választott Derdák András személyében a Jazzycolors nevű dzsessz-fesztivál élére.
Öt évvel ezelőtt Michael Wellner-Pospísil, a párizsi Cseh Kulturális Intézet igazgatója kilenc másik intézet-igazgatóval együtt alapította a dzsessz-fesztivált, mert úgy gondolta, hogy kisebb nemzetek a 63 milliós Franciaországban, Európa egyik vezető országában csak úgy hívhatják fel a figyelmet sajátos kulturális kínálatukra, ha összefognak.

Derdák András (Fotó: Kalló Péter)

A cseh kulturális központ igazgatójának lejárt a kiküldetési ideje, és maga helyett Derdák Andrást javasolta a Jazzycolors fesztivál további menedzselésére. A partnerintézmények egybehangzóan, ellenszavazat nélkül választották Derdákot a fesztivál főszervezőjévé.

2007. november 19-30. között 14 intézet: a cseh, az észt, a finn, a japán, a katalán, a koreai, a lengyel, a litván, a magyar, a román, a svájci, a svéd, a szerb és a szlovák centrum mutatja be új felfedezettjeit.

Magyarországot a Naketina-Different Bop Session zenekar képviseli. A magyar népzene gyökereiből táplálkozó, dzsessz improvizációkkal bővített dallamokat ifjabb Szakcsi-Lakatos Béla, a legendás Szakcsi zongorista generáció tagja Bartók akkordjaival gazdagítja, így klasszikus és modern elemekkel fűszerezi a hangzást.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok