2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: az EKF szerkezeti kérdéseit februárban le kell zárni

2008. február 7.
A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt magas színvonalon megvalósulhat, ehhez azonban a beruházási tervek pontos ismeretére és a szervezeti-szerkezeti kérdések februári lezárására van szükség - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető leszögezte: a financiális eszközök és a szervezőkészség rendelkezésre áll, a határidőket azonban feszesen be kell tartani.

Emlékeztetett arra, hogy a Tasnádi Péterrel, Pécs polgármesterével kötött megállapodásnak köszönhetően két héten belül életre hívnak egy, a kulturális koncepciót kidolgozó művészeti tanácsot. A koncepciót először a pécsi közgyűlésnek, majd a miniszternek kell elfogadnia - mondta.

Hiller István kiemelte, hogy több alternatíva készítésére nincs idő. Az első osztályú magyar és külföldi művészek meghívása esetén ugyanis "nem mi diktálunk nekik, hanem a művészek naptára diktál nekünk" - jegyezte meg.

Közölte: amennyiben a szerkezeti és szervezeti kérdések februárban lezárulnak és a beruházási tervek is tisztán látszanak, akkor garantálni tudja a programok megvalósulását.

Hiller István kitért az elmúlt másfél év alatt megvalósult kulturális programok és a tárca jövőbeni terveire. Ezek közül a már lezárult németországi, valamint a még zajló kínai magyar kulturális évadot említette. Kiemelte a berlini, varsói, római és párizsi magyar kulturális központ elmúlt évben megvalósult fejlesztését, a központok feladatait koordináló Balassi Intézet létrehozását, valamint a kulturális szakdiplomata-hálózat első öt helyének felállítását.

A jövőbeni tervek között a New York-i magyar évad szervezésének folytatását, a színházi törvényt és a kortárs művészet egyszázalékos támogatását lehetővé tevő törvényt említette.
 
(MTI)

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok