2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lezárultak a PANKKK vidéki klubkoncert és infrastruktúra pályázatai

2008. július 17.
Lezárultak a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) vidéki klubkoncert és infrastruktúra pályázatai: a 2008-2009-es évadban 74 helyszín kap támogatást rendezvények szervezésére, 47 klub pedig infrastrukturális fejlesztésekre - közölte Berta András program-koordinátor az MTI-vel csütörtökön.
Emlékeztetett arra, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) által, összesen 100 millió forintos keretösszeggel kiírt két pályázat célja a vidéki könnyűzenei klubok programkínálatának bővítése és technikai hátterének fejlesztése.

A harmadik alkalommal kiírt klubkoncert pályázat a PANKKK legnagyobb kerettel gazdálkodó programja. Az eredményeket bizonyítja, hogy a most lezárult szezonban a résztvevő klubok csaknem 1500 rendezvényre számoltak el támogatást, és ezek ötödén pályakezdő együttesek léptek fel.

Az idei kiírásra 96 klub nyújtott be pályázatot, összesen több mint 220 millió forint értékben. A szakmai zsűri javaslatai alapján a 70 milliós keretösszegből 51 település 74 klubja kaphat támogatást. Mint a kiírás hangsúlyozta, az elszámolásoknál idén is alapkövetelmény lesz a szerződések és számlák bemutatása, valamint a szerzői jogdíjak befizetése.

Mivel a PANKK klubkoncert támogatásai esetében kiemelt cél a rendezvények minőségének javítása, az előadók tiszteletdíjai és a szerzői jogdíjak mellett idén ősztől már promócióra is elszámolhatóak támogatások. Továbbra is alapkövetelmény azonban, hogy szeptembertől májusig minden nyertes klubnak havonta legalább egy élő könnyűzenei rendezvényt kell megvalósítania - hangsúlyozta Berta András.

Közleménye szerint a vidéki könnyűzenei klubok számára a hang- és fénytechnika fejlesztésére, valamint zenekari öltözők kialakítására kiírt infrastruktúra pályázatra 78 klub jelentkezett, a megpályázott támogatások összege meghaladta a 120 millió forintot. A szakmai zsűri döntése alapján a 30 milliós keretösszegből 47 klub nyert el támogatást.

Az eredmények Hiller István miniszter aláírásával válnak hivatalossá, ezt követően kerül sor a támogatási szerződések megkötésére.

Az OKM által működtetett PANKKK 2005 óta támogatja a vidéki könnyűzenei klubéletet. Az elmúlt három év tapasztalata alapján került előtérbe idén a programkínálat bővítése mellett a promóciós tevékenység és a klubok technikai háttérének fejlesztése is.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok