2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ma kezdődik a Budai Gourmet Fesztivál - Reneszánsz gasztrókaland ínyenceknek

2008. május 30.
A Reneszánsz Év – 2008 nyári rendezvényei a hangok, ízek, illatok és az ezekhez köthető élmények világába kalauzolnak el minket országszerte.
Mától a Budai Gourmet Fesztivál hív reneszánsz kalandra a Millenáris Parkba. Nemcsak finom borokat, pezsgőket és nemes sajtokat kínálnak a látogatóknak, hanem bemutatkoznak a "gasztroreneszánsz" vonalat képviselő magyar éttermek és cukrászdák - a teljesség igénye nélkül.

A Reneszánsz Év - 2008 nem pusztán a múlt örökségének, de a jelen modern hagyományainak - köztük a magyar gasztrokultúra új lehetőségeinek - a bemutatására is törekszik. A Budai Gourmet az idén - a brit "Taste of London" mintáját követve - a "Budapest Ízei" alcímet választotta. Neves honi éttermek séfjei adnak ízelítőt az új utakat kereső hazai konyhaművészet remekeiből. Persze a három napos eseményen jelen lesznek a történelmi borvidékek kitűnő borászai is.

A budai gasztronómiai kaland péntektől vasárnapig tart a Millenáris Parkban. Első napján, május 30-án, 15 órakor Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára és Rubovszky Rita, a Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója várja kötetlen beszélgetésre és kóstolóra a sajtó képviselőit a Millenáris Parkba.

Kalandozzunk együtt a gasztronómia világában, és fedezzük fel közösen, milyen lehetőségeket rejt a 21. századi konyhaművészet reneszánsza!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok