2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendégének helyéért lobbizik Magyarország

2008. szeptember 7.
A Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendégi helyéért lobbizik Magyarország - mondta Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára Pekingben.

Az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kétéves előkészítési munkát követően Kína töltötte be a díszvendég ország tisztét. A tavaszi rendezvénysorozaton Kínát képviselő Vu Su-lin (Wu Shulin), aki a kínai sajtóügyi hatóság (GAPP) igazgatóhelyettese, a magyar könyvkiadókat a szeptemberi Pekingi Nemzetközi Könyvvásárra hívta meg.

Schneider Márta szerint Magyarország talán már 2010-ben, de jó eséllyel 2011-ben lehet a Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége.

A megkülönböztetett szerepet betöltő ország egy 1000 négyzetméteres standon lehet jelen az ötnapos rendezvényen, amely a könyvek bemutatásán kívül számtalan lehetőséget teremt Magyarországnak, ennek eléréséhez azonban hosszan kell lobbizni, és a már meglévő kapcsolatokat is tovább kell építeni - mondta a szakállamtitkár.

"A kínai könyvpiacon a magyar klasszikus kultúrával már tisztában vannak, a kortárs irodalom azonban még hiányzik a palettáról. Ez az, ami nagyon érdekli a kínai értelmiséget, és ebben Magyarország európai szinten is jó helyen áll" - mondta Schneider Márta hozzátéve, hogy a XX. század történelme, az 56-os forradalom, vagy a szocializmus időszaka is azok közé az érdekes témák közé tartoznak, amelyek rajta lesznek a kínai kiadóknak felajánlott palettán.

(MTI)

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok