2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új könyvtárat adtak át Újpalotán

2008. július 4.
Az egykori Pajtás étterem helyén nyílt meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) legújabb, újpalotai fiókja, amelyet pénteken ünnepélyes keretek között adtak át Budapesten.
Schneider Márta, a Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára példaértékűnek nevezte a FSZEK 2002-ben indított könyvtárfejlesztési programját, amelynek keretében kilenc új fiók nyílt és több mint húsz bibliotéka újult meg a fővárosban. Hangsúlyozta: a fejlesztés ösztönzést és ötleteket adhat az új, országos könyvtárfejlesztési tervek készítőinek.

A siker titkaként az elektronikus fejlesztésekre utalva azt jelölte meg, hogy ezen új intézmények már számos modern szolgáltatást nyújtanak, és újfajta olvasói igényeket elégítenek ki.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a hamarosan 40 éves újpalotai lakótelep "előszületésnapi" meglepetésének nevezte az új, 670 négyzetméteres könyvtárat. "A főváros büszke a FSZEK működésére és fejlesztéseire, többek között a főváros ékévé vált Baross téri épületre" - hangoztatta a politikus, és ígéretet tett arra, hogy a főváros a jövőben sem fog kihátrálni az intézmény fejlesztései mögül.

Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója kiemelte: hosszú évek mulasztását pótolja a kerület, a főváros és a könyvtár az újpalotai fiók megnyitásával, mivel a hatalmas lakótelepen eddig nem működött megfelelő bibliotéka.

Hozzátette: ezzel a megnyitóval lezárul a FSZEK 2002 óta zajló fejlesztési koncepciója, amelynek köszönhetően egyebek mellett Békásmegyeren, Csepelen és Budafokon látogathatnak új, korszerű könyvtárat az olvasók. A főigazgató jelezte: elkészült már a FSZEK 2013-ig szóló új fejlesztési terve, amelyet a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága már áttekintett és támogatásáról biztosította az intézményt.

Az újpalotai városrész központjában, a Zsókavár utcában kialakított, akadálymentesen megközelíthető könyvtár 35 ezer dokumentummal, könyvekkel, CD-kkel, videókkal, DVD-kkel és hangoskönyvekkel várja a látogatókat. A tágas térben 39 férőhelyes olvasóterem, folyóirat-olvasó, internet-hozzáférés és e-olvasótermi szolgáltatások állnak a látogatók rendelkezésére, de megkülönböztetett figyelmet fordítanak a gyermekek, a tanulók, a hallgatók és a kismamák igényeire.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok