2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: a Királylányok messzi földről című kiállítás Katalónia és Magyarország legnagyobb kulturális vállalkozása

2009. szeptember 7.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint a Királylányok messzi földről – Katalónia és Magyarország a középkorban című kiállítás a Katalán Autonóm Közösség és Magyarország eddigi legnagyobb kulturális vállalkozása. Ezt a tárcavezető a tárlat pénteki megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 
“A kiállítás bepillantást nyújt két nép évszázados történelmébe, történelmi kapcsolataiba, de annál sokkal több is” – fogalmazott Hiller István, kifejtve, hogy egyrészt megjeleníti a történelmi együttműködést, a dinasztikus politikát, másrészt kitűnő szakemberek, művészettörténészek, muzeológusok négy éves “együttgondolkodásának” lenyomata.
 
A tárlatról szólva érdekességként megemlítette, hogy az érdeklődők olyan corvinákat is megcsodálhatnak, amelyen Buda visszafoglalása után elkerültek Magyarországról.
 
Az oktatási és kulturális miniszter reményét fejezte ki, hogy a kiállítás november 29-i zárásával a Magyarország és Katalónia közötti együttműködés megmarad.
 
 
Korábban:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok