2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közoktatási Statisztikai Kiadvány 2005

2006. december 4.
A több száz táblázatot tartalmazó kiadvány részletes információt nyújt a közoktatási rendszerről. Hasznos adatforrásul szolgál a terület szakembereinek, szülőknek, tanulóknak, a közoktatás iránt érdeklődőknek egyaránt.
Az adattárban helyet kaptak visszatekintő adatok, intézményi adatok és az oktatást végző feladatellátási helyek főbb adatai.

A visszatekintő adatok táblázataiban megtalálhatjuk 1937/38-tól a 2005/2006-os tanévig az óvodák, általános iskolák, szakiskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák, 1993/94-től az alapfokú művészetoktatás főbb adatait.

Az intézményi adatok között szerepelnek a 2005/2006. tanévi intézményszámok, gyermekek, tanulók száma, pedagógusok és nem pedagógus beosztásban dolgozók száma, számítógép adatok intézménytípusonként.

A kiadvány legrészletesebb fejezetei feladatellátási helyenként tartalmazzák az adatokat.
Itt megtalálhatóak az óvodák, általános iskolák, szakiskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák részletes adatai: gyermek és tanulólétszám, csoportok, osztályok száma, pedagógusok és nem pedagógus beosztásban dolgozók száma, szakonkénti pedagóguslétszám, gyermek és diákjóléti adatok, külföldi tanulók száma, tanulók száma korévenként, tanév végi eredmények, érettségi vizsgák és szakmai vizsgák eredményei. Szerepelnek a táblák között a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók oktatására, a nemzetiségi oktatásra és az idegennyelv-oktatásra vonatkozó adatok. Az adatok jelentős része régiós ill. megyei bontásban is megtalálható.
Tartalmazza a kiadvány az alapfokú művészetoktatás, a logopédiai ellátás, a nevelési tanácsadók és a szakértői és rehabilitációs bizottságok statisztikai adatait is.

Észrevételeiket a statisztika@nefmi.gov.hu levelezési címen tehetik meg.


Közoktatás statisztikai adatok 2005 program (ZIP, 19,5 MB)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok