2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kinevezték az Oktatási Hivatal új elnökét

2011. január 5.
Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, egy mai sajtótájékoztatón mutatta be az Oktatási Hivatal új elnökét, Princzinger Pétert, aki az Oktatásért Felelős Államtitkárság egyik legfontosabb háttérintézményének vezetését látja el ez év január 1-jétől. Ezt megelőzően Kerpen Gábor volt a hivatal vezetője, akinek mandátuma azonban 2010. december 31-én lejárt.
A sajtótájékoztatón Princzinger Péter röviden összefoglalta, milyen körülmények között veszi át az Oktatási Hivatal vezetését, majd ismertette a működésre vonatkozó terveit, elképzeléseit.
 
Az új elnök elmondta, hogy a kormányzati struktúra átalakításának befejeztével a központi és a területi feladatok átrendeződtek, megváltozott az ellátási rendszer. Ehhez kapcsolódik a területi államigazgatási, illetve közigazgatás-korszerűsítési program, ami praktikusan a megyei kormányhivatalok felállítását és az e-közigazgatás kiépítését jelenti. Az előző évek gyakorlatához képest különösen fontosnak tartja Princzinger az intenzív együttműködést az oktatási háttérintézményekkel, és magukkal az oktatási intézményekkel.
 
Tervei között szerepel az Oktatási Hivatal szolgáltatásainak bővítése, valamint a színvonalasabb és gyorsabb ügyintézés. Tájékoztatott arról is, hogy az új közoktatási és felsőoktatási törvény – elfogadása után – jelentős változások várhatóak, amelyek a Hivatal számára is új feladatokat jelentenek. Példaként említette az érettségi lebonyolítását.
 
Kinevezték az Oktatási Hivatal új elnökét
Kerpen Gábor kinevezésekor vállalta, hogy az Oktatási Hivatal vezetését humanizálja, ezt volt szakszervezeti vezetői tapasztalatainak birtokában meg is tette. A jövőben a Wekerle Sándor Alapkezelő oktatási igazgatójaként és stratégiai koordinátoraként folytatja az oktatás javításáért több évtizede végzett munkáját.
 
Az oktatásért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a kormányhivatalok kialakításával, az érettségi és felvételi rendszer tervezett átalakításával járó munka olyan embert kívánt, akinek komoly adminisztratív, jogi és pénzügyi tapasztalatai vannak.
 
Princzinger Péter korábbi munkatapasztalataira vonatkozó kérdésre válaszolva hangsúlyozta: saját magát közigazgatási jogi szakembernek, ezen belül felsőoktatási menedzsernek tartja. Korábban egyetemi oktatóként, egyetemi középvezetőként és ügyvédként is oktatási jogi és igazgatási kérdésekkel foglalkozott. Úgy foglalta össze: nemcsak tudja, hogy kell átszervezni egy közoktatási intézményt, hanem gyakorlata is van ebben. Mint mondta: nincs olyan feladat a közoktatás és a felsőoktatás világában, amit ne ismerne, vagy ne tudna tíz perc alatt átlátni, és abban intelligens, jó döntést hozni.
 
Hoffmann Rózsa a menesztését kilátásba helyező sajtóhírre reagálva kifejtette: a sajtó olykor előszeretettel lebegtet efféle híreket. Mint mondta a személyét érintő híresztelést derűsen fogadta, az nem rendítette meg nyugalmát. Megjegyezte ilyen kérdést nem neki kell feltenni, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok