2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt a Művészetek Palotája

2005. március 15.
Ünnepélyes ceremónia keretében megnyílt a Művészetek Palotája hétfőn Budapesten a Milleniumi Városközpontban; Gegessy Ferenc IX. kerületi polgármester átadta a létesítmény működési engedélyét Kiss Imrének, a Művészetek Palotája Kft. vezérigazgatójának. Az ünnepélyes megnyitón megjelentek a legfőbb közjogi méltóságok, Mádl Ferenc köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

(mti) Gyurcsány Ferenc kormányfő ünnepi köszöntőjében azt mondta, hogy ez a ház valami olyannak a palotája, ami közelebb viszi az embereket annak megértéséhez, hogy mit jelent gyarló, vágyakkal rendelkező, de a maga világához váltig ragaszkodó embernek lenni. Ez a művészet - mondta a miniszterelnök.

"Attól lett ilyen, hogy nem volt fontos, hogy ki kezdte, az volt fontos, hogy közösen befejezzük" - mondta, emlékeztetve arra, hogy az építkezést az Orbán Viktor által vezetett kormány kezdte el.

"Nagyon jó, hogy elkezdte, és nagyon jó, hogy egy országnak van tehetsége és bátorsága (...) nemcsak követelni, hanem cselekedni" - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc végezetül megköszönte azoknak a munkáját, akik részt vettek a Művészetek Palotája megtervezésében, kivitelezésében és munkájukkal létrejöhetett ez a kulturális létesítmény.


A szalagot többne vágták át, többek közt Gyurcsány Ferenc, Bozóki András és Demján Sándor
A szalagot többne vágták át, többek közt Gyurcsány Ferenc, Bozóki András és Demján Sándor

A hivatalos megnyitó záróakkordjaként Gyurcsány Ferenc kormányfő, Bozóki András kulturális miniszter, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere és Demján Sándor, TriGránit Fejlesztési Rt. elnöke átvágta a nemzeti színű szalagot, amelynek egy-egy darabját átnyújtották Hiller István, Görgey Gábor, Rockenbauer Zoltán volt minisztereknek és Kiss Imrének.

A hivatalos megnyitót a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi gálakoncertje zárta.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok