2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a mai figyelmeztető megmozdulásról

2006. december 15.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megköszöni a gyermekeink oktatása és nevelése során áldozatos munkát végző pedagógusoknak, hogy túlnyomó többségük a mai napon is a feladatai ellátására koncentrált.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyan országos sztrájknak állítja be ma reggeli figyelmeztető megmozdulását, a valóság azonban az, hogy a 8479 magyar közoktatási intézmény közül Kerpen Gábor elnök értékelése szerint is legfeljebb ötszázban volt olyan pedagógus, aki a sztrájkhoz csatlakozott. Ez kevesebb, mint az intézmények 6 százaléka. A magyar pedagógusok közül is alig valamivel több, mint 6 százalék vett részt a megmozdulásban, vagyis a 165.261 óvodapedagógus, tanító és tanár közül a figyelmeztető sztrájkot meghirdető szakszervezet állítása szerint is mindössze tízezer.

Az oktatási tárca fenntartja, hogy nyitott a tárgyalásokra a közoktatásban érintett pedagógusok valamennyi érdekvédelmi szervezetével, egyben ismételten felhívja a közvélemény figyelmét arra a tényre, hogy az Alkotmánybíróság december 5-én meghozott határozata értelmében nem alkotmányellenes, hogy a heti 40 órás kötelező munkaidőn belül a korábban rögzített kötelező óraszámokon felül további két tanítási óra elrendelését tette lehetővé a közoktatási törvény július 24-én elfogadott módosítása.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok