2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

RegiON nemzetközi zenei konferencia

2008. szeptember 26.
A Magyar Zenei Exportiroda másodjára szervezi meg a RegiON! Zenei Konferenciát, amely tavaly nagy nemzetközi visszhangot váltott ki. A konferencia célja a lehető legszorosabb kulturális együttműködés kialakítása a régió országai között, illetve hogy a vén kontinens zeneszakmájának képviselői minél nagyobb számban mártózzanak meg a Közép-Kelet-európai térség áramlataiban.
A RegiON! egy kreatív konferencia. Európa 25 országából mintegy 130 szakmai képviselő fogadta el a meghívást: zenei exportirodák és zenei információs központok vezetői, ügynökségek képviselői, zenei menedzserek, kulturális intézmények, koncerttermek fenntartói és programszervezői, valamint a környező országokból olyan szakmai érdeklődők, akik hasonló szervezeteket és intézeteket akarnak alapítani. Rajtuk kívül egy tucatnyi külföldi újságíró is bekapcsolódik az interaktív műhelymunkába.

A konferencia elnevezése, illetve az írásmód hangsúlya egy nyilvánvaló célkitűzés kinyilvánítása, feladata pedig a Közép-Kelet-európai régió zenei kultúrájának helyzetbe hozása. A résztvevők négy munkacsoportban vitatják meg, hogy miként lehet hatékonyabbá tenni a nemzetközi együttműködést a különböző országok intézményei között. A csoportmunkában folyó beszélgetések témái többek között az iskolán belüli és azon kívüli zenei oktatás, tehetséggondozás, a közép-kelet-európai zenei piacok közötti együttműködések elősegítése, a digitális zenei piac előtt álló lehetőségek, és a zenei exportirodák jelentősége az országimázs- építésben.

Fontos szempont volt a rendezvény létrehozásánál, hogy a különböző európai országokból ideérkező, zenei területen, zenével dolgozó szakemberek betekintést kaphassanak a Kelet-Közép-európai térség főbb zenei történéseibe. Ezért idén a RegiON! Zenei Konferenciával párhuzamosan szervezi meg a Magyar Zenei Exportiroda a RegiON Live! - Central Eastern European Club Showcase Festival koncertsorozatot. Két budapesti klub, a Take5 és a Corvin Tető mellett két partnerváros, Debrecen és Marosvásárhely egy-egy helyszíne, a Klinika Klub, és a Jazz 'n' Blues is teret ad az esti koncerteknek.

Szép Fruzsina, a Magyar Zenei Exportiroda igazgatónője a 2007-es RegiON! konferencia eredményeként összeállított tanulmány alapján többször tárgyalt az Európai Bizottság tagjaival, többek között Xavier Troussard-ral, az Európai Unió Kulturális Bizottsága vezetőjével, aki idén aktív résztvevője lesz a konferenciának.

A RegiON! konferencia az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával jött létre.

További információ: www.regionconference.com
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok