2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Hiller István Gábor Dénes-díjakat adott át

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át dr. Trampus Péter gépészmérnöknek és dr. Székely Vladimír villamosmérnöknek csütörtökön Budapesten.
2009. december 17.

Hiller István: A tudományos diákköri mozgalom a tehetséggondozás egyik legfontosabb fóruma

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Országos Tudományos Diákköri Tanács XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferenciájának keddi ünnepi záróülésén azt hangsúlyozta, a tudományos diákköri mozgalom a tehetséggondozás tehetségfeltárás egyik legfontosabb magyarországi fóruma.
2009. november 10.

Kutatók Éjszakája 2009

Kutatók Éjszakája minden év szeptemberének utolsó péntekén, legközelebb 2009. szeptember 25-én lesz. A rendezvénysorozat elsősorban a 10-18 éves diákok körében szeretné növelni a tudományos karrier vonzerejét, de a programokra az összes korosztályt várják a rendezők.
2009. augusztus 26.

A Kutatási és Tudománypolitikai Tanács szeptemberben alakul meg

A tudomány-, technológia- és innovációpolitika új koordináló testülete, a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács szeptemberben alakul meg - jelentette be Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. augusztus 4.

Charles Simonyi további 30 millió forintot biztosít kutatói ösztöndíjakra

Charles Simonyi magyar származású amerikai üzletember további három évig támogatja a nevét viselő kutatói ösztöndíjakat, amelyek folyósítására újabb 30 millió forintot biztosított - az erről szóló szerződést szerdán írták alá a Magyar Tudományos Akadémián.
2009. május 27.

MTA-közgyűlés

Az Akadémia puszta léte is érték - hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Tudományos Akadémia 179. közgyűlésének hétfői megnyitóján.
2009. május 5.

Budapestre látogatott az osztrák szövetségi tudományos és kutatási miniszter

Fotó: Gordon Eszter
Dr. Johannes Hahn osztrák szövetségi tudományos és kutatási miniszter pénteki budapesti látogatása során találkozott dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterrel, valamint dr. Hiller Istvánnal, az oktatási és kulturális tárca vezetőjével. A megbeszéléseken az osztrák-magyar kétoldalú és regionális, kutatás-fejlesztési együttműködési kapcsolatok helyzete, valamint fejlesztési lehetőségei, illetve európai uniós témakörök szerepeltek.
2009. március 13.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok