2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Átadták a Kármán Tódor-díjakat

Gasparetz András egyetemi docens, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Róbert, a MOL Nyrt.Tudós Management vezetője, Sándor József kohómérnök, a FÉMALK Zrt. tulajdonos elnök-vezérigazgatója és Kapolyi László akadémikus, a System Consulting Zrt. elnök-vezérigazgatója, miután átvették a Kármán Tódor-díjakat Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára és Pakucs János, a kuratrium elnöke társaságában. Az elismerést a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért adományozzák (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)
Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére alapított Kármán Tódor-díjakat adott át.
2006. december 22.

Magyar diákok a III. Nemzetközi Ifjúsági Tudományos Olimpián

A 2006. december 3. és 12. között Sao Paulóban zajló III. Nemzetközi Ifjúsági Tudományos Olimpián hattagú magyar középiskolás diákcsapat vesz részt.
2006. december 7.

Tudomány Világfóruma - döntöttek a jövő évi témáról

Befektetés a tudásba, befektetés a jövőbe - ez lesz a téma a Tudomány Világfórumán (World Science Forum/WSF) jövőre, Budapesten - közölte a nemzetközi szervezőbizottság szerdán az MTI-vel.
2006. november 15.

A magyar nyelv nagyszótára - bemutatták az első két kötetet

szotar_061113_03.jpg
A magyar nyelv nagyszótárának első két kötetét hétfőn mutatták be Budapesten. A kiadvány megjelentetését a készítők a magyar nyelvtudomány eddigi legnagyobb szótári vállalkozásának tartják, ezt méltatta Manherz Károly, az OKM felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára is.
2006. november 13.

Innovációs versenyt hirdettek fiataloknak

A tudomány napja alkalmából Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyt hirdetett meg a Magyar Innovációs Szövetség szerdán Budapesten.
2006. november 8.

Átadták az Akadémiai Nívódíjakat

Átadták az idei Akadémiai Nívódíjakat, az elismerést összesen tizennégy könyv- és folyóiratszerző, szerkesztő vehette át kedden Budapesten.
2006. november 7.

Hatvanéves az UNESCO

Hatvan évvel ezelőtt, 1946. november 4-én jött létre az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), amelynek ma közel kétszáz tagja van (államok és társult tagok). A szervezet hivatalos megalakulásának az volt a formai feltétele, hogy 1945 novemberében elfogadott Alkotmányát legalább húsz állam ratifikálja, illetve a ratifikációs okmányokat letétbe helyezze.
2006. november 3.

Az MTA közgyűlése megszavazta a testület reformjának folytatását

Fotó: Gordon Eszter
A Magyar Tudományos Akadémia rendkívüli közgyűlése hétfőn megszavazta a tudós testület reformjának folytatásáról szóló előterjesztést Budapesten. Az ülésen felszólalt Hiller István oktatási és kulturális miniszter is.
2006. október 31.

Magyar találmány a Science News címlapján

Magyar találmány díszíti a Science News című amerikai folyóirat legutóbbi számának címlapját: Erdély Dániel magyar grafikus és formatervező furcsa-szép, színpompás alkotása, egy spidronalakzat.
2006. október 30.

Tízéves a Kutató Diákok Országos Szövetsége

Tudománnyal foglalkozni, tudományos produktumot létrehozni olyan dolog, amit nehéz megkérdőjelezni - mondta Sólyom László köztársasági elnök a Kutató Diákok Országos Szövetsége tízéves jubileumán. Az Akadémián rendezett ünnepségen felszólalt Hiller István oktatási és kulturális miniszter is.
2006. szeptember 29.

Academia Europaea

Az 1988-ban Cambridge-ben megalakult Európai Akadémia (Academia Europaea) szeptember 21. és 23. között Budapesten, az MTA Székházában tartja XVIII. éves konferenciáját.
2006. szeptember 22.

Kutatók éjszakája - a kutatók köztünk vannak

A Mindentudás Egyeteme sajtóközleménye
2006. szeptember 13.

Gyurcsány az MTA-val egyeztetett a fejlesztési tervről

vizi_gyurcsany.jpg
A legizgalmasabb és a legbátorítóbb konzultációnak nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémiával az Új Magyarország Fejlesztési Tervről (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) folytatott egyeztetését.
2006. szeptember 12.

Sólyom László állami kitüntetést adott át Oláh György Nobel-díjas kémikusnak

solyom_olah_060904_01.jpg
Sólyom László köztársasági elnök állami kitüntetést adott át hétfőn a Sándor-palotában Oláh György Nobel-díjas kémikusnak, aki március 15-én nem tudta átvenni a díjat.
2006. szeptember 4.

Nemzetközi hungarológiai kongresszus Debrecenben

- A rendszerváltás olyan alapvető változás volt, hogy megköveteli önképünk újrafogalmazását - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök kedden Debrecenben.
2006. augusztus 23.

A szakminiszternél vizitelt az Akadémia elnöke

nkom_206517.jpg
Az oktatási tárca és az Akadémia együttműködésében állapodott meg Hiller István és Vizi E. Szilveszter.
2006. június 13.

Hiller István nem kért türelmi időt

nkom_204667.jpg
Az oktatási és tudományos bizottság kedden hallgatta meg a miniszterjelöltet - a többség támogatta a Hiller István kinevezését.
2006. június 6.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok